Waarom en hoe ik SEO copywriter ben geworden

Waarom en hoe ik SEO copywriter ben geworden

In dit eerste blog wil ik je graag iets meer vertellen waarom en hoe ik SEO copywriter ben geworden.

Nederlands was altijd al mijn beste vak op school en ik wist eigenlijk ook altijd al dat ik iets met taal en/of schrijven wilde doen.

Vreemde eend in de bijt

Al zo lang als ik mij kan herinneren ben erg perfectionistisch en precies. Ook heb ik mij altijd “anders” gevoeld. Hier kon ik nooit mijn vinger op leggen.

Op de middelbare school merkte ik dat ik steeds meer afweek van wat “normaal” was en ik wilde ook helemaal niet in de massa verdwijnen.

Faalangst zat mij in de weg, dacht men. Pas toen ik de twintig gepasseerd was, ontdekte ik dat ik een angststoornis had. Weer een paar jaar later begon ik te vermoeden dat ik wel eens autisme zou kunnen hebben en dat bleek ook zo te zijn. Inmiddels was ik 27, had ik met gemak het vmbo en de havo doorlopen, met een flinke dosis doorzettingsvermogen én een burn-out mijn bachelor gehaald en zat ik vast in een baan waar ik totaal niet op mijn plek was.

Al deze dingen deed ik, omdat ik toch nog steeds dacht dat iedereen zich zo voelde en dat ik me niet moest aanstellen. Ik vond het niet bewonderenswaardig dat ik een bachelordiploma had. Het was schandalig dat ik er 6,5 jaar over had gedaan!

Vertrouwen

Het bleef maar aan mij knagen om me bezig te houden met tekstschrijven en/of een blog starten, maar wat had ík nou te vertellen? Daar zat toch niemand op te wachten? Deze belemmerende overtuigingen hebben me er jarenlang van weerhouden om mijn passie te volgen.

Na jarenlang flink overprikkeld, uitgeput, enorm angstig en doodongelukkig te zijn geweest (en dacht dat dat normaal was), kwam ik begin 2019 wederom in een burn-out terecht. Het eerste jaar ging vooral om fysiek en emotioneel tot rust komen. In de zomer van 2019 ben ik langzaamaan als vrijwilliger aan de slag gegaan voor SchuldHulpMaatje. Daar mocht ik nieuwsberichten en social media content schrijven, events organiseren en meedenken over de dienstverlening. Helemaal fantastisch vond ik dit. Eindelijk kon ik mijn passie uitvoeren (en had ik bevestiging dat ik dus wél iets te melden had en dat ik het schrijven dus ook echt leuk vond) en daarmee mensen helpen. Ook in het team ben ik heel erg op mijn plek. Door het fijne team, het leuke werk en flink werken aan mezelf kreeg ik vertrouwen in de wereld en vooral mezelf. Ik heb mijn talenten ontdekt en omarmd en weet hoe ik met mijn beperkingen moet omgaan. Ook schrijf ik nog steeds met veel plezier voor SchuldHulpMaatje.

Door mijn vrijwilligerswerk kreeg ik het vertrouwen dat ik hier echt wel goed in was en dat ik echt mensen kan helpen met mijn talenten. Dat ik überhaubt talenten heb!

Ondernemen vanuit zingeving

Ik was er eindelijk klaar voor om te leven vanuit zingeving en daar mijn talenten, kennis en kunde voor aan te wenden. Mijn nieuwe, gezonde gedachte werd: “als ik dít allemaal al heb geflikt terwijl ik me zó vreselijk voelde en niet de juiste tools had, dan moet je eens opletten wat ik allemaal kan bereiken onder de júiste omstandigheden en met een dosis zelfvertrouwen!”

Dat is precies waarom ik nu Sparkling SEO & copy ben gestart: om andere ondernemers te helpen stralen met hun business en te doen waar ik de meeste voldoening uit krijg.

Om nóg meer kennis op te doen over SEO tekstschrijven en nog net iets meer zelfvertrouwen op dat vlak, heb ik een cursus tot Front-end Developer en SEO-specialist gevolgd. Recent heb ik ook de Teksttoppers Academie van Renate (Van idee naar tekst) doorlopen en blijf ik de ontwikkelingen op het gebied van SEO nauwlettend volgen.

Je hoeft geen Moeder Teresa te zijn. Mensen helpen kan op heel veel manieren. Wanneer je jouw kennis, ervaring en talent gebruikt om anderen te helpen, wordt de wereld een stukje mooier. Jij doet dat met jouw business en ik met het schrijven van SEO-teksten.

Wil jij jouw business laten stralen in de zoekresultaten van jouw ideale klant? Neem dan contact met mij op via het contactformulier, een DM op Instagram of een mailtje (info@sparklingseoandcopy.nl) 😊

Waarom ben jij jouw business gestart?

Over Maureen

Eigenheid is voor mij het toverwoord. Iedereen is uniek in karakter en talenten. Die eigenheid is jouw kracht en die wil ik optimaal naar voren brengen met copywriting!