Mijn eerste (half) jaar als ondernemer en mijn doelen voor 2022

Mijn eerste (half) jaar als ondernemer en mijn doelen voor 2022

Heb je blue monday overleefd? Mooi. Ik heb zo veel mooie doelen voor 2022, dat ik ze toch nog met je wil delen. Misschien motiveert het jou na deze deprimerende dag. Of misschien had je wel vliegende start, maar kun je nu wat motivatie gebruiken om lekker op stoom te blijven.
Eerst blik ik nog even terug op mijn eerste (half) jaar als ondernemer. Daarna doe ik mijn doelen voor 2022 uit de doeken.

Deel 1. Mijn eerste (half) jaar als ondernemer

Opleidingen
In februari rondde ik mijn opleiding Front-end Development af en in maart mocht ik daar de cursus tot SEO-specialist aan toevoegen. Websites bouwen zal mijn hobby denk ik nooit worden en het was dus ook zes maanden zwoegen, zweten en tranen met tuiten huilen. Maar wat ben ik blij dat ik deze basis heb gelegd voor on screen én off screen SEO. De SEO-cursus was dan ook een hoogtepunt voor mij in 2021. Ook heb ik een aantal prachtige mensen leren kennen die mij door deze zes maanden heen hebben gesleept. Een dikke dankjewel aan hen!

Op Koningsdag (27 april) vierde ik mijn 30e verjaardag. Niet met sport, zoals de koning het graag ziet, maar met een flinke taart. Want ik houd van zoetigheid. Bergen zoetigheid!

Met mijn mooie taart en in mijn lievelingsjurkOok begon het in het begin van het jaar al te kriebelen om de Teksttoppers Academie te volgen. Maar ik durfde nog niet. Ik dacht dat ik niet goed genoeg was, ervaring nodig had én was doodsbang om geld uit te geven. En al helemaal geld uitgeven aan mezelf.
Een paar maanden later heb ik alsnog de academie gevolgd en dat was de beste beslissing ooit!
Renate heeft me naast nuttige kennis en tips óók een smak zelfvertrouwen gegeven en nog steeds spar ik regelmatig met haar.

Een van mijn belangrijkste doelen voor 2021 was het vinden van een passende (part-time)baan. Een baan heb ik gevonden! Gemanifesteerd, kan ik wel zeggen. Ik heb precies gekregen wat ik had gevraagd aan het universum. Deze baan stelt mij in staat om aan mijn assertiviteit te werken en te investeren in mezelf en mijn business.

Sparkling SEO & copy
Op 28 juli heb ik mijn bedrijf ingeschreven bij de KVK. Het bepalen van de naam was nog de zwaarste bevalling in dat hele verhaal; ik was al in februari bezig met mijn businessplan – op papier. In mijn hoofd was ik er al een hele tijd langer mee bezig. Het ontbrak me aan zelfvertrouwen en het lef om het “gewoon” te gaan doen.
Ik heb de switch gemaakt van denken in problemen naar denken in mogelijkheden. Wát een openbaring zeg!

Sinds februari ben ik me gaan verdiepen in de Wet van de Aantrekkingskracht. Vond ik voorheen veel te zweverig, al was ik wel mijn leven lang al bezig met de grote vragen des levens en probeerde ik uit te vinden wat mijn roeping was. Waarom ik zo ben zoals ik ben. Hoe ik iets kan maken van mijn leven.

Het kwartje viel dat ik óók met mijn talent als schrijver kon bijdragen aan zaken die ik écht belangrijk en hartverwarmend vind. Enter Sparkling SEO & copy!

(On)zichtbaarheid
De inschrijving bij de KVK was geregeld en mijn Instagram was aangemaakt. Maar posts maken of stories delen? Aaaaaaaaah! Klotsende oksels kreeg ik ervan. Mijn perfectionisme stak weer aardig de kop op, vooral met het publiceren van mijn website.
Voor anderen schrijven vind ik easy peasy. Maar júist omdat ik SEO tekstschrijver ben, voelde ik een enorme druk om mijn eigen zaken perfect op orde te hebben. IJzersterke teksten, een goed functionerende, gebruiksvriendelijke, eigen en vooral goed vindbare website. Juist daardoor viel ik volledig stil.
Ik voelde de druk om te bloggen en posten, want zonder relevante content vinden mensen mij niet en ben ik niet zichtbaar op socials. Dat werkte dus averechts.

Zelfs toen ik mijn eerste opdracht kreeg, klapte ik dicht en durfde ik niet mijn mannetje (vrouwtje) te staan. Hier heb ik veel van geleerd. Ennn dooooorrr!

Eindstand 2021
Ondertussen heb ik 2,5 jaar ervaring aangevuld met drie opleidingen en heb ik me helemaal ondergedompeld in The Law Of Attraction en SEO. Dit samen met enthousiaste, positieve mensen in mijn omgeving en een coach sta ik nu een heel stuk positiever en steviger in het leven én ondernemerschap.
Mijn website staat live én wordt gevonden, ik heb een aantal connecties gelegd en ben klaar voor de volgende stappen in mijn ondernemersreis.

In deel 2 neem ik je mee in mijn doelen voor 2022. Het zijn er heel wat, maar ik zal het kort houden. Lees je verder?

Mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel in Roermond als SEO tekstschrijver.
Mijn inschrijving bij de KVK in Roermond op een zonnige dag in juli

Deel 2. Mijn doelen voor 2022

Zowel zakelijk als privé heb ik een hoop doelen gesteld en leuke ideeën opgeschreven. Deze zijn ingedeeld in categorieën. In 2022 ga ik maandelijks delen welke doelen ik heb afgestreept of waar ik nog actief naartoe werk. Een mooie stok achter de deur om minimaal één blog per maand te publiceren 😉 Laten we maar meteen zeggen twee, want ik wil natuurlijk ook schrijven over SEO, tekstschrijven en ondernemen.
Om in the flow te komen en mijn zelfvertrouwen weer te voelen, ga ik ook een persoonlijk blog starten. Daar kan ik schrijven zonder mijn perfectionisme te voelen. Dat zal mijn businesspage ook ten goede komen.

Disclaimer: Het is goed mogelijk dat gaandeweg mijn doelen veranderen. Zo heb ik in 2021 veel in mezelf en mijn bedrijf geïnvesteerd en is mijn spaarrekening aardig geslonken in plaats van gegroeid. Ook is mijn studieschuld er niet minder op geworden. En ik heb nergens spijt van.
In de lijst zul je best een aantal doelen zien die ik mezelf ook al had gesteld in 2021 of zelfs in 2020.
Geen man overboord. Deze lijst dient als leidraad om ervoor te zorgen dat ik in ieder geval niet precies sta waar ik op 1 januari ook stond. Elke stap is er één!

De zes categorieën voor mijn doelen zijn:
– gezondheid;
– ondernemen;
– activiteiten;
– leren;
– financiën en;
– grotere doelen.

In dit blog ga ik niet (te veel) in op alle doelen. In de maandelijkse blogs zal ik dieper in gaan op de doelen die ik in die maand heb bereikt of aan heb gewerkt.

Gezondheid

Gezondheid staat altijd op nummer één. Dat is een belangrijke les die ik heb mogen leren. Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor anderen (en dus ook je klanten) zorgen. De voortgang van deze gewoonten zal ik bijhouden in een habit tracker, wat op zich ook weer een gewoonte is… Ik doe mijn best!

 1. 1-2 stuks fruit per dag
 2. Dagelijks mediteren
 3. Polesport blijven doen
 4. Thuis oefeningen doen (2-3x per week) of naar de sportschool (1-2x per week)
 5. Dagelijks wandelen
 6. Dagelijks 1,5 liter water drinken
 7. Acht uur per nacht slapen

Ondernemen

 1. Omzetdoel
  Ik heb een ambitieus, maar haalbaar omzetdoel in gedachte. Het aantal diensten dat ik moet verkopen voor deze omzet, valt best mee. De uitdaging is om in alignment te blijven en deze leuke opdrachten ook daadwerkelijk aantrekken.
 2. Een mastermindgroepje vinden of starten
  Het lijkt me tof om met andere onderneemsters te sparren over business en zo van elkaar te leren. Ook is dit een stap uit mijn comfortzone. Een eerste oproep is al geplaatst, maar als je je geroepen voelt: hit me up via Instagram DM!
 3. Drie keer per week zichtbaar zijn in IG Story
  Überhaupt drie keer per week zichtbaar zijn is momenteel nog wel een uitdaging, laat staan dat ik dit met video’s van mezelf doe. Een mooie stok achter de deur om hetgeen ik weet in de praktijk te brengen.
 4. Twee keer per maand een blog publiceren
  Dit ga ik doen door maandelijks te rapporteren over de voortgang van mijn doelen en natuurlijk door waardevolle blogs over SEO, tekstschrijven en ondernemerschap te delen.
 5. Mijn affiliate website maken en runnen
  Afgelopen september kocht ik al een cursus over affiliate marketing. Enerzijds om de blik op SEO van een andere professional te zien en anderzijds om er natuurlijk mee aan de slag te gaan. Het is nu de hoogste tijd om er echt iets mee te doen!
 6. Mezelf aansluiten bij diverse groepen van business women
  Dit heb ik inmiddels gedaan, maar wie weet kom ik in de loop van het jaar nog andere toffe groepen tegen. Like-minded people zijn zeer welkom in mijn leven. Door me aan te sluiten bij diverse groepen hoop ik ze te vinden én een boel te leren van elkaar.
 7. Een groot aanbod bedenken en aanbieden
  Zo’n aanbod waarmee je jezelf flink pusht om groter te denken en beter te presteren. Ik heb nog geen idee wat dit aanbod kan zijn, maar hopelijk kom ik er gedurende het jaar achter!
 8. Een persoonlijk blog starten, dat misschien wel uitgroeit tot een tweede inkomstenbron
  Misschien overlapt dit wel met mijn affiliate website. Ik heb wat ideeën maar ben er nog niet helemaal over uit.
  Al jarenlang wil ik mijn verhaal vertellen en nu geloof ik ook echt dat er mensen zijn die het willen horen/lezen. Dus gaan met die banaan!
 9. Een fotoshoot boeken
  Eerlijk is eerlijk: de foto’s op mijn website zijn niet denderend. Ook zou ik het makkelijker vinden om op socials te posten als ik goede kiekjes van mezelf zou hebben. Maar om een goede shoot te boeken moet er eerst geld in het laatje komen. Werk aan de winkel dus (met lelijke foto’s).
 10. Een logo laten ontwerpen
  Ook hiervoor is budget nodig. Ik doe het liever één keer goed dan eerst halfslachtig om later nóg een keer geld te moeten uitgeven.

Activiteiten

Activiteiten zijn voor mij per definitie buiten mijn comfortzone. Voor mij zijn deze dingen dus een big deal en noem ik ze hier op:

 1. Op vakantie
 2. Schaatsen
 3. Naar het klimpark
 4. Skiën/snowboarden (in Snowworld, in de Ardennen of in Winterberg)
 5. Overnachten in een tiny house
 6. 22 Boeken lezen
 7. Naar musea
 8. Fotoshoot (privé)
Een prachtig houten tiny house in de natuur
Een prachtig tiny house in de natuur

Leren

Ik wil nog een boel leren op veel vlakken. Dit jaar focus ik me op de volgende dingen:

 1. Marketing en SEO
  Een mens is nooit klaar met leren en er zijn altijd ontwikkelingen.
 2. Hoe bouw je een actieve community?
  Ik speel met het idee om een community op te bouwen. Natuurlijk wil ik dat wel meteen goed aanpakken.
 3. Law of Attraction (de wet van de aantrekkingskracht)
  Oh hier valt nog zó veel meer over te leren én masteren. Ik ga lekker door met de cursussen en boeken op het gebied van LOA.
 4. Affiliate website bouwen (ohjee, toch een website bouwen!)
  Een mooie vorm van (semi) passief inkomen. Maar dan moet ik dus wel aan de bak met een website en natuurlijk SEO-teksten. Ja, ik weet dat hij ook al bij “ondernemen” staat. Een extra stok achter de deur om er echt iets mee te doen 😉
 5. Crypto
  Ik weet er al een en ander vanaf en heb er ook al geld in gestopt, maar er valt nog zo veel meer te leren!
 6. NFT’s
  Voordat ik hier eventueel in ga beleggen of handelen, wil ik eerst de theorie erachter goed begrijpen en bepalen of ik het een goed idee vind.

Financiën

 1. De helft van mijn studieschuld bij elkaar sparen
  Vorig jaar heb ik vooral in mezelf geïnvesteerd. Dit jaar wil ik ook die studieschuld tackelen, want een schuldenvrij leven voelt toch een stuk fijner.
 2. Maandelijks beleggen in ETF’s en crypto
  Hier was ik al mee begonnen, maar ik wil het echt tot een non-negotiable maken.
 3. Misschien beginnen met NFT’s
  Zie het kopje “leren”.
 4. Een huishoudhulp kunnen veroorloven (én vinden)
  Nu ik part-time werk én Sparkling SEO & copy van de grond probeer te krijgen, blijft er weinig tijd over om het huishouden een beetje in het gareel te houden, ondanks dat ik de FLY LADY-methode volg. De wekelijkse en maandelijkse schrobbeurten zou ik dan ook graag uitbesteden, zodat ik zelf alleen af en toe met de bezem hoef te wapperen.

Grotere doelen

Je kunt grotere doelen maar beter meteen de vortex in slingeren. Je weet nooit wanneer je er klaar voor bent. Dat kan best eens eerder zijn dan je zelf had gedacht. Ook verlies ik deze doelen zo niet uit het oog en zal ik de kansen daadwerkelijk zíen wanneer ze zich voordoen. The universe has my back!

 1. Te gast zijn in diverse podcasts
  Ik gooi het hele “ja, maar dan moet ik eerst zorgen dat ik iets te vertellen heb en een stevig platform hebben” overboord. Ik héb verdorie zó veel te vertellen! Je kunt er een heel boek mee vullen. 😉
 2. Een boek schrijven
  Ook dit lijkt me echt een fantastische ervaring. Zo’n groot project opdelen in behapbare stukjes en met mijn kennis en ervaring zó veel anderen kunnen helpen. Schrijven doe ik héél graag, dus daar zie ik totaal niet tegenop.
 3. Een online aanbod realiseren
  Nu ik ervan ben overtuigd dat ik echt wel iets te melden heb, is de volgende stap om in te zien welke kennis ik in huis heb die geen “common sense” is en waar ik anderen mee kan helpen. Wat is voor mij heel logisch, een tweede natuur, maar is dat voor anderen totaal niet? Dáár schuilt mijn expertise!
  Met een online aanbod kun je heel veel mensen helpen. Ook is 1-op-1 coaching (nog) niet mijn ding. Een online aanbod past goed bij mij.
 4. Spreken op een event
  Oh man, wat waren spreekbeurten altijd een nachtmerrie! Máánden vooraf lag ik er al wakker van. Letterlijk. Maar nu ik mijn verhaal helder heb en weet dat er wel degelijk mensen op zitten te wachten, denk ik: het zou toch helemaal te gek zijn als het mij lukt om voor een groep mensen te spreken en hen te informeren, inspireren en enthousiasmeren? Het helpt sowieso een boel als je wéét dat je publiek daadwerkelijk wilt horen wat je zegt.
 5. Columnist worden
  Hóe vet zou het zijn als ik gewoon mijn eigen column scoor?! Dit is wel echt een schrijversdroom van me.

Applaus voor jou! Je hebt helemaal tot het einde gelezen.
Vertel eens, wat zijn jouw grootste/spannendste/leukste doelen voor dit jaar?

Over Maureen

Eigenheid is voor mij het toverwoord. Iedereen is uniek in karakter en talenten. Die eigenheid is jouw kracht en die wil ik optimaal naar voren brengen met copywriting!

4 gedachten over “Mijn eerste (half) jaar als ondernemer en mijn doelen voor 2022”

 1. Wow, Maureen!
  Wat een super inspirerende blog, geweldig!

  Ontzettend knap om te zien waar je vandaan komt, en waar je nu staat! Inderdaad: elke stap is er één. Als je van dag tot dag kijkt, of van week tot week, zie je vaak niet wat je bereikt; maar als je zo een heel jaar op een rij zet, maakt dat toch echt indruk. Super!

  Staan een hoop leuke dingen tussen waar ik zelf ook wel wat mee kan; of die me op z’n minst aan het denken zetten, en ideeën opleveren. Verder heb ik het gevoel dat ik wel wat contacten voor je kan leggen, of in ieder geval links/pagina’s kan noemen waar je mogelijk wat aan hebt. Ik moet ze even op een rij zetten, maar dan hoor je van me!

  Keep up the good work, believe in yourself!

  Beantwoorden
  • Heey Marc,

   Bedankt voor je mooie woorden en fijn dat je geïnspireerd bent geraakt!
   Ik was juist geïnspireerd door jouw blog 😉

   We hebben nog even contact over een en ander! 🙂

   Beantwoorden
 2. Maureen je bent niet alleen mooi mens maar ook een top vrouw.

  Je kwaliteiten met teksten schrijven en aanpassen en verbeteren zijn kei goed. Voor veel bedrijven moet dit aantrekkelijk zijn om mee te werken.
  Andere willen helpen is je grootste drijfveer. Je ervaring en kennis inzetten voor en met anderen en daarmee tevens zorgen voor een eigen inkomen. Dat zijn doelen die je de, komende jaren, ook gaat halen omdat je er helemaal voor gaat en de kwaliteiten voor hebt.

  Marline Pijler

  Beantwoorden

Plaats een reactie